Varför oss?

HTS tentiQ är ett globalt erkänt varumärke du kan lita på som tillhandahåller valfrihet, kvalitet, global räckvidd och innovation till alla kunder världen över. Företaget kombinerar kundfokus som i ett familjeföretag med banbrytande design, innovation och avancerade produktionsprocesser på ett unikt sätt.Valmöjlighet

Ett stort och varierande sortiment av tältsystem som tillverkas i vår toppmoderna tysklandsbaserade produktionsanläggning. Anläggningen kan producera upp till 60 000 m² ny tältyta per vecka, vilket möjliggör korta leveranstider oavsett orderstorlek.Global räckvidd

Interna och tekniska försäljningsgrupper, strategiskt utspridda över hela världen och som tillhandahåller lokalkännedom och stöd. Snabb tillgång, leverans och installation kan tillhandahållas nästan varsomhelst.Innovation

Ständig innovation med ny teknik, nya material och nya processer säkerställer det bästa möjliga när det gäller design och urval. Utformningarna sträcker sig från enkla små topptält till de mest enastående, unika och helanpassade halvpermanenta byggnaderna. Ett dedikerat tekniskt team av CAD-/CAM-designers och byggnadsingenjörer finns tillgängliga för skräddarsydda projekt.Tysk kvalitet

Alla produkter är designade och tillverkade av HTS tentiQ i Tyskland. Komponenterna är CNC-bearbetade och färdigställda för hand och alla tältmodeller är tillverkade och fullständigt certifierade enligt europeiska och internationella standarder.

Se video


Om HTS tentiQ


HTS tentiQ lanserades 2001 av Heinz Röder, en industriinnovatör som kunde investera nästan ett halvt sekel av erfarenhet och kunskap till inrättningen och företagets tillväxt.

Idag anses HTS tentiQ vara en ledande kraft inom branschen för tillfälliga byggnader. De levererar ett av de största och mest mångsidiga sortimenten av tillfälliga och halvpermanenta evenemangstält och tillfälliga byggnader till den privata och offentliga sektorn över hela världen.

Företaget sysselsätter för närvarande en mycket kompetent och välutbildad personalstyrka på över 170 personer på sin Kefenrod-plats. De flesta har varit anställda av HTS tentiQ sedan starten. Detta inkluderar ett team på över 50 globala försäljningsexperter som är strategiskt utspridda för att täcka alla globala regioner och ge lokalt stöd, lokal leverans, distribution och, vid behov, installation.


Skräddarsydda Lösningar

Utformade efter dina behov

Visa


Historia

Familjenamnet Röder har 50 års erfarenhet inom tältbranschen, från pionjärtiden för Heinrich Röder 1959 med uthyrning av tält med trästomme till dagens högkapacitetsproduktion och globala distribution av moderna, modulära tillfälliga byggnadssystem.


1959

Röder-familjens tältverksamhet började med uthyrning av tält med trästomme och canvasduk för användning som företagets egna uthyrningssortiment.

1961

Röders familjeföretag expanderar inom marknaden för försäljning av tält som nu erbjuds till andra tältuthyrningsföretag.

1965

Företagets tidiga produktsortiment utvecklas med införandet av stål som används som huvudsakligt material för stomkomponenterna, istället för trä som användes tidigare.

Tältstomme

1975

Utvecklingen och tillgången på extruderat aluminium, kombinerat med den betydande viktminskning som aluminium erbjuder jämfört med stål, visade sig vara ett mera användarvänligt material för användning i konstruktionen för de modulära tältsystemen. Användningen av extruderat aluminium erbjöd ytterligare en fördel via integrerade kanaler som möjliggjorde en betydande designförbättring genom användning av ”keder”-kanalerna för säkring av tak- och väggtäckning via keder-fixeringssystemet, vilket gjorde den nya designen till ett verkligt modulärt system.

Tältstommar

1978

Den nya aluminiumstommen med keder-kanalsystemet tillsammans med ett ständigt växande utbud av tältdesigner blev snart en framgång för Röders familjeföretag. För att möta och utnyttja en ständigt växande efterfrågan på produkterna, öppnade familjen Röder en ny fabrik som var särskilt anpassad för masstillverkning av tältsystem. Fabriken låg i familjen Röders hemstad Wolferborn, i Büdingen, Tyskland.

1984

Kontinuerlig produktutveckling gjorde det möjligt för Röders familjeföretag att utmärka sig som en viktig aktör med en marknadsledande position. En fokusering på utvecklingsprogrammet ledde till design, tillverkning och lansering av världens första tvåvåningstält, som var fullständigt nedmonterbart – som idag återfinns inom flera användningsområden över hela världen.

Flervåningstält

1992

Heinz och Edwin Röder introducerar familjeföretaget RÖDER AG på den tyska börsmarknaden.

1993

Det huvudsakliga aktieägarskapet av företaget RÖDER AG tas över av Klöckner & Co AG. Vid denna tidpunkt överlämnar familjen Röder sitt ägande av företaget.

1994

Heinz Röder avslutar överlämnandet av företaget till Klöckner & Co AG och lämnar RÖDER AG.

Heinz Röder

2001

Efter sju års verksamhet inom andra affärsintressen, grundar Heinz Röder sitt nya specialiserade tillverkningsföretag inom marknaden för tillfälliga strukturer, RÖDER HTS High Tech Structures KG, återigen baserat i Wolferborn, Büdingen, Tyskland.

HTS tentiQ

2002

RÖDER HTS KG öppnar sina första försäljningskontor i Storbritannien och Frankrike.

2003

RÖDER HTS KG öppnar ett försäljningskontor för Mellanösternregionen.

2004

RÖDER HTS KG köper upp konkurrentföretaget HÖCKER STRUCTURES, Bad Salzuflen, Tyskland. Det strategiska övertagandet av HÖCKER STRUCTURES öppnade nya marknader och lade till nya produktsortiment i produktportföljen som RÖDER HTS KG erbjöd vid denna tidpunkt.

Höcker Structures

2005

RÖDER HTS KG och HÖCKER GmbH går samman och bildar en företagsenhet under namnet RÖDER HTS HÖCKER GmbH. Samma år förenades RÖDER HTS och HÖCKER STRUCTURES tillverkningsanläggningar under samma tak i en helt ny toppmodern huvudkontors- och tillverkningsanläggning på 42 000 m² i Kefenrod, Tyskland.

HTS logo
HTS tentiQ anläggning

2006

RÖDER HTS HÖCKER GmbH öppnar ett försäljningskontor i Singapore.

2007

RÖDER HTS HÖCKER GmbH öppnar strategiska försäljningskontor i Ryssland och Indien.

2008

RÖDER HTS HÖCKER GmbH presenterar ett nytt sortiment av tältsystem som är designade för att vara fullständigt kompatibla med andra typer av tält som tillhandahålls av andra tillverkare.

Partytält med röd matta

2009

Familjen Röder firar 50 år inom tältindustrin på 2009 RÖDER HTS HÖCKER GmbH TENT-EXPO-mässan. Samma år lanseras den patentskyddande kol-/legeringshybridstomstrukturen.

Industrial Building Specialists
Lagerlokal

2010

Officiell lansering av det patentskyddade kol-/legeringshybridstomstruktursystemet – världens första lättviktsteknik för modulära tält med fri spännvidd.

Grönt skyddstält

2011

Familjeföretaget RÖDER HTS HÖCKER GmbH representeras i 32 länder över hela världen. Företaget offentliggör förvärvet av 22 000 m² mark bredvid den befintliga tillverkningsanläggningen på 42 000 m² - den nya tomten kommer att tillhandahålla tillräckligt extra utrymme för framtida expansion. Dem första fasen är planerad för slutförande i oktober 2011 med uppförandet av en tillverkningsanläggning på 2 600 m² för toppmoderna PVC-tältdukar.

HTS tentiQ anläggning

2012

RÖDER HTS HÖCKER GmbH skapar en dedikerad militär och humanitär avdelning som erbjuder ett nytt specialiserat sortiment av lätta och mångsidiga snabbinsatsskydd för att möta de varierande kraven inom denna specialiserade sektor.

Militärtält

2015

An affiliated company, HTS Industriebau is established specialising in the design and manufacture of quickly erectable steel framed structures.

2017

RÖDER HTS HÖCKER GmbH återlanserar den militära avdelningen som HTS Snabbinsatsskydd med en ny webbplats.

HTS Rapid Deployment Shelters


Design och Tillverkning

Läs mer om vår omfattande design, vår produktionskapacitet och våra produktionsanläggningar.

äs mer